Servicios

Celebraré Mi Muerte

  • Companyia:


Teatro del barrio

  • Sinopsi:


Jordi Évole i Alberto San Juan presenten Celebraré mi muerte, una obra basada en el cas del metge Marcos Houmann, acusat d'homicidi.

De matinada, una pacient de més de 80 anys va arribar al servei d'urgències de l'hospital on treballava el metge Marcos Houmann. Sotmesa a dolors terribles, el pronòstic donava una esperança de vida de tot just unes hores. La pacient i la seua filla van pregar al doctor que acabés definitivament amb el seu sofriment. Saltant-se tot protocol mèdic, li va injectar 50 mg de clorur de potassi. La pacient va morir a l'acte.

Denunciat per l'hospital, la seua vida es va convertir en un infern. El metge va ser acusat d'homicidi, un delicte pel qual podia passar 10 anys a la presó. Per a evitar la presó, va pactar amb Fiscalia i es va declarar culpable. Va perdre el treball, va ser denunciat per la premsa i rebutjat per bona part del col·lectiu mèdic.

En el relat de la seua vida descobrirem una personalitat sorprenent i complexa, plena d'ombres i interrogants. La capacitat del metge Marcos Houmann per a obrir-se sobre l'escenari acaba convertint la seua història en una espècie thriller, un relat sense respostes fàcils que cada espectador haurà de resoldre.

L'obra alterna la narració dels fets pels quals el Dr. Houmann va ser condemnat amb episodis de la seua vida a la seua Argentina natal.

La veu d'Alberto San Juan interroga el doctor com si estiguéssem en un judici. Els fets i el passat es mostren en la pantalla com si presentéssem les proves i evidències del cas. La fusió de la dramatúrgia d'Alberto San Juan i la narrativa visual dels creadors de Salvados acaben creant un espectacle que podem definir com a <<teatre documental>>, però també com a <<documental en directe>>.

 

 

Imatge "Celebraré mi muerte"
Data i Hora
Lloc
Auditorio Municipal de Vinaròs

Auditorio Municipal de Vinaròs