Servicios

La nova Rondalla Vinarossenca Mar i Terra es presentarà aquest diumenge a l’Auditori Municipal

Foto presentació de la Rondalla Vinarossenca

La rondalla vinarossenca Mar i Terra es crea aquest any 2019 amb la intenció de contribuir a mantindre i difondre les cançons del folklore valencià. Cançons que els més joves de la rondalla no coneixen però els més veterans recorden amb estima. Cançons de sempre que es cantaven als pobles i ciutats quan encara no existien els mitjans electrònics que avui en dia semblen tan necessaris. Unes cançons i un temps en què quan es parlava de festa es parlava de guitarres, bandúrries, llaüts i castanyetes. En la nostra nova agrupació musical hem volgut incorporar també l’acordió, un instrument harmònic i company inseparable de les havaneres que, tan a prop de la immensa mar, ens fan sentir la nostàlgia que va motivar la seua composició.

El nom del grup naix dels coneguts versos «trosset de cel, mar i terra, mar i terra, lluna i sol» de l’himne del nostre poble, Vinaròs, poble de mariners i llauradors.

Avui, en aquest concert de presentació, els volem interpretar una petita mostra de tot allò que ens ha d’identificar com a grup musical vinculat a les arrels tradicionals del nostre territori. Per poder oferir-los aquestes peces, la directora de la rondalla, Pili Torné Agramunt, s’ha encarregat d’harmonitzar les veus i fer els arranjaments dels instruments i Mª Carmen Guarch Puchal ha sabut adaptar algunes de les lletres per fer-les més nostres.