Servicios

Història

Espai dedicat als esdeveniments històrics relacionats en la ciutat de Vinaròs. En aquest apartat trobaràs informació sobre:

-Carta de poblament (29 de setembre)
-Jornades de la Memòria Històrica (abril/maig)


CARTA DE POBLAMENT

Cartell Carta Pobla

Cada any, el 29 de setembre, Vinaròs celebra l’aniversari de l’atorgament de la Carta de Poblament, que va ser atorgada per Gil d’Atrosillo, alcalde de Peníscola, i per manament del rei Jaume I, a Grinyó Ballester i a cinquanta pobladors més per tal que regiren l’alqueria de Vinaròs.

Són moltes les activitats que es poden trobar durant tota la setmana: activitats socioculturals com exposicions, teatre, música, visites guiades, conferències, tallers infantils, etc. que culminen el dia 29 de setembre en un acte institucional i cívic, on participen entitats culturals, així com el tast del gran pastís d’aniversari que realitza el gremi de pastissers vinarossencs.


JORNADES DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA

Cartell MMHH

Cada any entre els mesos d’abril i maig Vinaròs recorda l’impacte que va tenir al nostre poble la Guerra Civil. És per aquest motiu que anualment se celebren les Jornades de la Memòria Històrica a Vinaròs, amb una programació al voltant de la república, la Guerra Civil i la dictadura. Podreu gaudir de conferències amb experts, teatre històric, exposicions o visites guiades.

Unes jornades d’investigació i activitats de difusió dirigides especialment als estudiants de secundària i universitaris.