Servicios

Vinaròs restaurarà la capella de Santa Victòria a través del fons FEDER

Capella

L'Ajuntament ha rebut una ajuda del fons FEDER que permetrà la restauració de la capella de Santa Victòria. Recordem que ahir el primer tinent alcalde, Guillem Alsina, va viatjar fins a Castelló per formalitzar el conveni amb la Generalitat Valenciana, que a través del fons FEDER, aportarà la quantitat de 86.000€, mentre que l'Ajuntament finançarà l'altra meitat de les despeses fins arribar als 172.000€, sense IVA, (208.696€ amb IVA) previstos per a la rehabilitació de la capella de Santa Victòria.

El regidor de Cultura, Marc Albella, ha destacat que "es tracta d'una ajuda molt important que permetrà recuperar aquest edifici històric de la localitat, al mateix temps de posar-lo a disposició de la ciutadania com un espai cultural per celebrar concerts, exposicions o xerrades".   

Pel que fa al pressupost Albella ha detallat que l'Ajuntament encara està pendent de la resolució d'una nova ajuda per part de la Conselleria de Cultura per a la recuperació del patrimoni, en cas que s'atorgue, llavors suposarà finançar la meitat dels 86.000€ que aportarà el consistori, aconseguint així reduir la despesa.

Per la seva banda, el regidor d'Ordenació del Territori, Jan Valls, ha destacat que "la capella de Santa Victòria està catalogada com a Bé de Rellevància Local i per tant és fonamental garantir la seua preservació". Segons ha afegit les feines consistiran en la restauració de la façana, coberta, paviment i interiors de l'edifici. En aquest sentit, Valls assenyalava que "amb la posada en valor de la capella de Santa Victòria també es podrà oferir un espai cultural visitable, com a alternativa al turisme de sol i platja".

Es preveu que les obres s'executen en un termini de vuit mesos amb l'objectiu que estiguen finalitzades durant el segon semestre de l'any vinent. La data d'inici encara no s'ha concretat a l'espera de la nova subvenció que podria rebre l'Ajuntament i que suposaria finançar la meitat de l'aportació del Consistori.

Per acabar Albella ha insistit que l'objectiu és tornar a recuperar la imatge original de la capella de Santa Victòria i convertir-la en un espai cultural per a l'organització d'activitats diverses com projeccions, xarrades, exposicions, concerts o altres esdeveniments de caire cultural.

  •