Servicios

Cultura presenta la nova temporada de teatre

Foto roda de premsa

La programació compta amb sis obres de gran qualitat per a fer reflexionar a l'espectador amb temes d'actualitat com el feminisme, la política o el racisme

Aquest matí la regidora de Cultura, Anna Fibla, amb la tècnica Amparo Chaler, ha presentat la nova temporada de teatre que es farà a l'auditori municipal des del mes de març fins al maig. Des del departament s'ha apostat per sis obres de gran qualitat escènica, amb companyies reconegudes a tot l'Estat, per tal d'oferir uns espectacles únics i atractius per al públic.

Fibla ha destacat que "se segueix la dinàmica de la passada temporada, amb obres pensades per a fer reflexionar als espectadors, amb els problemes que ens podem trobar en el nostre dia a dia, traslladats fins a l'escenari on els actors seran els encarregats de donar vida a totes les situacions". En aquest sentit, afegia que es tracta de temàtiques tan diverses com el feminisme, el racisme o la política.

En relació a la qualitat de les obres la regidora Fibla ha destacat que gràcies a l'adhesió de Vinaròs a Circuit Valencià de Cultura aquestes representacions arribaran fins al municipi, una tasca que no es podria aconseguir sense el suport de la Generalitat. Segons afegia es tracta d'obres amb premis de gran prestigi per les seues interpretacions i posades en escena que es podran gaudir a la ciutat.

Pel que fa als horaris, Fibla ha assenyalat, que després de la bona acollida de la temporada passada i d'aconseguir penjar el cartell de complet en totes les sessions, les representacions es faran els diumenges a la tarde a l'auditori municipal i a més hi haurà un abonament especial per assistir a cinc obres. El preu individual és de 5€ per funció, mentre que amb el bo el preu és de 20€. Fibla ha assenyalat que l'obra Tórtola s'ha exclòs de l'abonament perquè està emmarcada dintre dels actes del Dia de la Dona que s'han preparat des de l'Ajuntament.

La programació començarà aquest diumenge amb Tórtola de l'Institut Valencià de la Joventut, un drama clàssic i musical que parla de la vida de l'artista valenciana Carmen Tórtola, una dona que va aconseguir trencar els esquemes de la societat gràcies a la seua valentia. La següent obra serà per al 22 de març amb Oyun de la companyia El Fedito, en aquest cas serà la representació del circ amb la manipulació dels objectes quotidians que de ben segur sorprendrà a grans i petits per la seua originalitat.

Per al 29 de març la programació continuarà amb Chucho de La Zafirina, una comèdia sobre l'amor i el desamor, amb la discussió d'una parella que exacerbarà el dramatisme fins al límit per buscar la rialla de l'espectador. El 19 d'abril serà el torn del comediant Xavi Castillo amb la funció La Bíblia contada per Xavi Castillo de Pot de Plom que oferirà un espectacle ple d'humor i de sàtira per parlar de l'actualitat política a través de les escriptures sagrades.

Elisa y Marcela de la companyia A PANADARíA arribarà el 26 d'abril, en aquest cas, la reconstrucció del primer matrimoni lèsbic a l'Estat espanyol al 1901. Una hilarant comèdia plena de canvis d'identitat, persecucions i manipulació d'informació per aconseguir fer el casament. Per últim AKA de Flyhard (Teatre Contemporani Català) tancarà el cicle, una obra que tractarà les relacions paternofilials, la identitat, el racisme i la injustícia dintre d'una família de classe mitjana.

Tota la programació de la nova temporada de teatre la poden consultar al web de l'Ajuntament i també als llibrets que trobaran a l'oficina de turisme.